result

 

نتیجه تست هوش

هوش های چندگانه گاردنر

در سال ۱۹۸۳ یک روانشناس آمریکایی به نام هاوارد گاردنر نظریه ای را مطرح کرد که در آن توضیح می داد که اگر کسی برای مثال در ریاضی قوی نیست این بدان معنی نیست که هوش او پایین است بلکه شاید او در جنبه های دیگری از زندگی ، هوش به مراتب بالاتری دارد.

او اعتقاد داشت که هوش انسان به دسته های متفاوتی تقسیم می شود که به آن هوش های چندگانه می گویند. شخصی که هوش ریاضی بالایی دارد به اندازه فردی که هوش اجتماعی بالا دارد جهان را درک می کند و تنها نوع نگاه آن ها متفاوت است.

هوش های چندگانه گاردنر به چند دسته تقسیم شد. این تقسیم بندی به این معنی نیست که شما یکی از آن ها را دارید و بقیه را ندارید! بلکه این معنی را می دهد که برخی از این هوش ها در شما بر دیگر هوش‌هایتان برتری دارند.

بنابراین هر فردی ممکن است در چند هوش قوی تر و دارای استعداد بیشتر باشد. شناخت علاقه و استعداد این امکان را میدهد تا برای آینده ی بهتر و مفیدتر برنامه ریزی کنند.

 

چرا باید هوش های خود را شناخت؟ 


  1.  در این گزارش هوش های فعال خود را میتوانید بشناید و متناسب با آن ها تصمیم های آینده را آگاهانه تر بگیرید.
  2. همچنین می توانید با شناخت هوش های مغفول مانده خود، در راستای تقویت آنها تلاش نمایید
نمودار راداری هوش های شما

[survey_answers id=”456034410″ style=”radarchart” data=”score”   uid=”true” session=”last”  title=”<h4 class=’myheader’>” ]

در نمودار راداری فوق می توانید تناسب هوش های چندگانه خود را مشاهده نمایید و آنها را با یکدیگر مقایسه نمایید و با تفسیرهای پیشرفته تر دلایل رفتاری خود را بشناسید. 

همچنین با تفسیر درست نمودار بالا میتوانید رفتارهای آینده خود و یا دیگران( خانواده، همکاران و…) را با توجه به هوشهای فعال و مغفول مانده، پیشبینی کرد! 

اگر در تفسیر نمودار نیاز به توضیحات بیشتری هستین میتوانید از طریق بخش مشاوره، اقدام نمایید و حتی روش های تقویت هرکدام از هوش ها را جویا بشین. 

[survey_answers id=”456034410″  style=”barchart”  data=”score”  top=”3″   uid=”true” session=”last” ]

نمودار ستونی هوش های شما

[survey_answers id=”456034410″  style=”barchart”  data=”score”     uid=”true” session=”last” ]

 

سه هوش فعالتر

نمودار فوق سه هوش فعالتر شما را به نسبت دیگر هوش های شما را نشان میدهد. با شناخت و تقویت این سه هوش شما می توانید در انتخاب رشته و انتخاب شغل و پی بردن به دلیل برخی رفتارها و به طور کل شیوه زندگی استفاده ببربم 

با توجه به نمودار ستونی هوش های چندگانه فوق هوش های فعال تر خود را که دارای مقدار بیشتری نسبت به دیگر ستون ها دارد را شناسایی نمایید.

 معرفی هوش ها

در ادامه هشت هوش معرفی شده و توضیحی در مورد هر کدام داده شده است. همچنین برای هر هوش نیاز ها و علائق افرادی که در آن هوش قوی تر هستند نیز آمده است. چند نمونه از مهارت های افراد و مشاغلی که دارنده آن هوش میتواند موفق تر بلشد نیز آمده است تا راهنمای شما در آینده باشد. 

 

 

هوش بدنی – حرکتی :

این بخش از هوش عمومی به رابطه جسم و ذهن نظر داشته و بر مهارت های فیزیکی و ورزشی مثل تعادل ، چالاکی ، قدرت ، سرعت ، انعطاف پذیری ، هماهنگی ، حرکتی مثل هماهنگی دست و پا و هماهنگی دید و پا تمرکز داشته و نشان می دهد که فرزند شما به لحاظ هوش حرکتی و استعداد ورزشی در چه سطح و مایه ای قرار گرفته است . هوش حرکتی نه تنها در ورزش که در هنر هم کاملا کار آمدی دارد ، نمایش های مختلف در سیرك ها ، تئاترها ، ) بویژه تئاتر پانتومیم ( حرکات موزون و… بخشی از بکار گیری این توانایی ها را نشان می دهد . هوش حرکتی در زبان بدن هم نقش بسیار مهمی ایفا کرده و به بیان افکار و احساسات ، کمک شایانی خواهد کرد . هوش بدنی – حرکتی را شاید بتوان به عنوان ظرفیت استفاده از تمام یا بخشی از اندام مثل دست ها ، بازوها ، پاها ، انگشتان و …( برای آفریدن ، حل مسئله کردن ، انتقال معانی و مفاهیم و یا احساسات انسانی تعریف کرد .

نیازها :

نياز به حركت ، جنبش ، ورزش ، بازي ، تجربه هاي عملي و فيزيكي ، آموزش هاي حركتي ، نمايش ، دستكاري كردن ، ساختن ، شكل دادن ، بازيگري ، فعاليت هاي حسي ، خطر جويي ، هيجان طلبي

علائق :

دويدن ، پريدن ، جهيدن ، كشيدن ، پرتاب كردن ، لمس كردن ، ساختن ، پانتوميم بازي كردن ، ورزش كردن ، مسابقه دادن ، رقابت كردن ، انجام فعاليت هاي هنري ، تئاتر بازي كردن ، اسكيت كردن ، اسكي كردن و…

مهارت ها :

رقصيدن ، استفاده از زبان بدن ، هماهنگي بدني عالي ، ورزش ، صنايع دستي، تقليد حركات ، هنر پيشگي ، استفاده از دست ها براي ساختن يا خلق كردن، ابراز احساسات از طريق بدن ، تراش جواهرات ، شكل دادن به اجسام اعم از چوب و شيشه و فلز و …( و بسياري ديگر از مهارتهاي روزمره مثل نواختن آلات موسيقيايي.

مشاغل :

ورزشكار حرفه اي ، بازيگر ، جراح ، صنعت گر ، نظامي ، مربي ، معلم تربيت بدني ، كمدين ، منبت كار ، مجسمه ساز ، مكانيك ، نجار ، آهنگر، سفال گر ، جواهر ساز ، بنا ، آتش نشان ، خياط ، آشپز ، فيزيوتراپ ، طلاساز، معمار ، خلبان ، فروشنده ، طراح ، استاد تربيت بدني ، بدن ساز ، فيزيو لوژيست.

 

هوش فضایی ( تجسمی – ترسیمی ) :

هوش فضایی یکی دیگر از ابعاد تشکیل دهنده ی هوش هشتگانه است که ناظر بر درك عمیق و صحیح محیطی ، فضایی ، بصری و مکانی است . درکی که به فرزند ما امکان می دهد متناسب با آن واکنش نشان دهد . ما انسان ها برای درك عمیق داشتن از محیط ، فضا یا مکان ، نیازمندیم به آنکه خوب ببینیم خوب حس کنیم ، خوب ترکیب کنیم و خوب تحلیل کنیم . دیدن ریزه کاری هایی مثل زاویه ها ، رنگ ها، طرح ها ، شکل ها ، ترکیب بندی ها ، هماهنگی ها ) هارمونی ها ( ، تضادها ، فرم ها وموارد مشابه ، جزئی از عملکرد هوش فضایی است . دیدن این ظرافت ها و ترکیب بندی آنها با یکدیگر از جمله توانایی هایی است که در هوش فضایی به آن پرداخته می شود . معماران ، طراحان ، گرافیست ها ، نقاش ها و ریاضی دانان از جمله افرادی هستند که هوش فضایی بالایی دارند . این هوش به فرزند ما امکان می دهد که به آفرینش مجدد تصاویر ذهنی بپردازد و خلاقانه عمل کند .

نیازها :

نياز به بازي با لگوها ، قطعات ، پازل ها ، قطعات چوبي ، طراحي كردن ، فيلم ديدن ، ديدن عكس و اسلايد ، داشتن كتاب هاي مصور ، گل ، خميربازي .

علائق :

علاقه به طراحي داشتن ، نقاشي كردن ، كارهاي هندسي ، معماري ، هنرهاي تجسمي مثل مجسمه سازي ، صنايع دستي ، حجم هاي هنري ، نقوش هندسي، بازي هاي ساختني ، كاردستي ، سفالگري

مهارت ها :

علاقه به طراحي داشتن ، نقاشي كردن ، كارهاي هندسي ، معماري ، هنرهاي تجسمي مثل مجسمه سازي ، صنايع دستي ، حجم هاي هنري ، نقوش هندسي، بازي هاي ساختني ، كاردستي ، سفالگري ..

مشاغل :

مجسمه ساز ، طراح صنعتي ، مكانيك ، دريانورد ، هنرمند ، مهندسي معماري داخلي ، تورليدر ، مديريت جهانگردي ، مخترع ، گرافيست ، نقاش ، عكاس ، فيلمبردار ، كارتوگراف ، عمران نقشه برداري ، نقشه كش ، خلبان ، اختر فيزيك، تصويرگري كتاب ، كاريكاتوريست، مرمت آثار باستاني ، باستان شناسي ، كارگرداني ، طراح ، دكوراتور منزل ، طراح لباس ، آرايشگر ، شطرنج باز ، بازيگر، طراح گرافيك كامپيوتري ، ناخداي كشتي

 

هوش کلامی – زبانی :

این حوزه از هوش بیانگر توانایی در به کارگیری درست و به موقع کلمات به لحاظ مفهومی ، شکلی و دستوری است . کلماتی که حاوی اندیشه ها و احساسات است. این توانایی می تواند در زبان شفاهی بروز کند و یا اینکه در قالب نوشتاری ابراز شود . بخشی از این هوش می تواند به صورت زبان بدن هم ابراز شود که مشترك با هوش حرکتی است . دراین حوزه از توان هوشی می توان در متقاعد کردن ، بحث کردن ، مذاکره کردن ، چانه زدن ، تدریس کردن ، سخنرانی کردن ، حفظ کردن ، به یاد آوردن ، داستان نویسی کردن ، شعر سرودن و موارد مشابه و متعدد دیگری استفاده کرد. هوش زبانی – کلامی امکان درك و انتقال اندیشیدگی ها و احساسات و عواطف را به دیگری و دیگران فراهم می کند . از این هوش می توان برای بیان افکار و درك متقابل اندیشه ها و افکار دیگران بسیار استفاده کرد . هوش کلامی به فرزند ما امکان می دهد که به دریافت و تولید زبان شفاهی ، اشاراتی و یا نوشتاری بپردازد و از طریق آن با دنیای اطرافش به سازگاری برسد . هوش کلامی در برقراری ارتباط نیز به او کمک می کند و به وی یاری می رساند تا اندوخته ها و تجربیات خود را به دیگری و دیگران منتقل سازد .

نیازها :

كتاب ، مجله ، D.C ، D.V.D ، لوازم التحرير ، نوار ، مقاله ، مباحثه كردن ، يادداشت كردن ، دفترچه خاطرات ، روزنامه ، مباحثه

علائق :

خواندن ، نوشتن ، داستان گويي ، نقالي ، بازي هاي كلامي ، بازي هاي نوشتاري، كتابخواني ، شنيدن كتاب هاي گويا ، حل معماها و چيستان ها ، ابزارهاي ارتباطي مثل تلفن ، ايميل و …

مهارت ها :

گوش دادن ، حرف زدن ، قصه گويي ، توضيح دادن ، متقاعد كردن ، تدريس كردن ، استفاده از طنز ، درك عالي از قالب و معني كلمات ، ياد آوري اطلاعات ، مذاكره كردن ، بازاريابي كردن ، بكار گرفتن مهارت هاي زباني .

مشاغل :

سياستمدار ، نويسنده ، فيلسوف ، وكيل ، معلم و دبير ، مترجم ، روزنامه نگار ، خطيب ، شاعر ، نقاد ، ويراستار ، داستان نويس ، فيلم نامه نويس ، روزنامه نگار، زبان شناس ، زبان دان ، استاد دانشگاه ، گوينده راديو و تلويزيون ، گزارشگر ، بازارياب ، مشاور ، حقوق دان ، گفتار درمانگر ، تايپيست، مشاور حقوقي ، كتابدار، رهبر گروه حزب يا سازمان ، روحاني ، طراح آگهي ، ناشر ، مديريت نشريه و مجله ، دلال و واسطه.

 

هوش منطقی – ریاضی 

هوش منطقی _ ریاضی نیز یکی دیگر از ابعاد هوش است که به فرزندمان امکان می دهد که درك صحیح و درستی از اعداد ، علائم و نمادهای ریاضیاتی و هندسی بدست آورد. او می توانیم از استدلال های منطقی ) مثل استدلال قیاسی و استدلال استقرایی  خود به بهترین وجه استفاده کند الگوها و روابط منطقی را به خوبی شناسایی کرده و درك کند و آنها را به کار بگیرد . به کمک این هوش فرزند ما می تواند روابط منطقی ، گزاره ها ، قضایا ، فرمول ها ، تعاریف ، توابع و بسیاری از امور انتزاعی را به خوبی فهمیده و با آن انس و الفتی دیرینه داشته باشد . هوش منطقی _ ریاضیاتی به او امکان می دهد که فرضیه آزمایی کند . تعمیم دهد ، استنتاج کند، تخمین بزند ، برآورد کند ، محاسبه کند ، دسته بندی کند و خلاصه فعالیت های زیادی را می تواند در سایه این هوش انجام دهد . هوش منطقی – ریاضیاتی به وی امکان می دهد که به راحتی بتواند به اصول زیر بنایی یک سیستم نامنظم و به ظاهر، ساخت نایافته پی برده و درك صحیح و جامعی از آن پیدا کند . به او در درك ارتباطات انتزاعی و مجازی کمک می کند و اجازه می دهد که به خوبی از منطق استفاده کند .

نیازها :

نياز به درك منطقي هر چيزي ، محاسبه كردن ، فرموله كردن ، دسته بندي كردن ، انجام آزمايش ، فرضيه سازي كردن ، فرضيه آزمايي كردن استدلال كردن

علاتق :

علاقه به نجوم و اختر شناسي ، آزمايشگاه ، تجربه كردن ، حل كردن جدول ، حل معماهاي رياضي ، حل مسئله كردن ، پژوهش كردن ، استدلال كردن ، متقاعد كردن و متقاعد شدن ، علاقه به علوم پايه داشتن.

مهارت ها :

مسئله حل كردن ، تقسيم بندي و طبقه بندي اطلاعات ، كار كردن با مفاهيم انتزاعي براي درك رابطه آن ها با يكديگر ، بكار گرفتن زنجيره ي طولاني از استدلال ها براي پيشرفت انجام آزمايش هاي كنترل شده ، پرسش گري ، كنجكاوي در پديده هاي طبيعي ، انجام محاسبات پيچيده رياضي ، كار كردن با اشكال هندسي .

مشاغل :

مهندس ، حسابدار ، محقق ، رياضيدان ، دانشمند ، حسابرس ، بيمه گر ، پذيره نويس، نماينده فروش ، آماردان و كارشناس آمار، تحليل گر كامپيوتر ، اقتصاد دان ، برنامه ريز اقتصادي ، متخصص بودجه ، مدير امور مالي ، برنامه نويس كامپيوتر ، منطق دان ، كتابدار ، آهنگساز ، مهندسي پزشكي ، داروسازي ، حقوق دان ، پژوهشگر علوم رياضي .

 

هوش موسیقیایی :

هوش موسیقیایی بیانگر توانایی در درك ، ساخت ، اجرا ، تشخیص و تبدیل به ریتم ، ملودی یا طنین قطعات موسیقی است.به نظر می رسد که دارندگان این هوش می توانند در آهنگسازی ، نوازندگی ، نقد و بررسی موسیقیایی ، آموزش موسیقی ، خوانندگی و سایر موارد مرتبط کاملا موفق عمل نموده و نسبت به سایرین برتری داشته باشند . مشروط به اینکه واقعا این هوش در صدر اولویت های هشت گانه هوشی قرار گرفته باشد . افرادی که هوش موسیقیایی بالایی دارند از درك و احساس موسیقیایی خوبی برخوردارند ، آنها حساسیت شنیداری بالایی دارند . ریتم پذیری فوق العاده خوبی دارند . حافظه ملودیایی خوبی دارند . هم به لحاظ تحلیلی و هم به لحاظ تکنیکی، با موسیقی ارتباط برقرار می کنند و با آن به نهایت آرامش می رسند . این جنبه از هوش ، ظرفیت تفکر موسیقیایی فرزندمان را به ما نشان می دهد ، به ما نشان می دهد که توان مندی هایی همچون شنیدن ، تشخیص و تمایز اصوات ، شناسایی الگوهای صوتی ، یادآوری این الگوها ، چگونگی به کار گرفتن آنها و چگونگی خلق و آفرینش آنها و یا ایجاد تغییر در این الگوها تا چه میزان در او رشد و توسعه یافته و بکار گرفته می شود . هوش موسیقیایی در واقع منتهی به ایجاد توانایی در خلق اصوات آهنگین ، تبادل احساس با دیگران از طریق موسیقی آفرینش معانی و تبادل پیام موسیقیایی و درك و دریافت آنها می شود.

نیازها : 

داشتن ابزار آلات موسيقيايي يا دسترسي داشتن به ابزار آلات موسيقيايي مثل پيانو ، سنتور ، تنبك ، دف ، گيتار ، سه تار و … رفتن به كلاس هاي آموزش موسيقي و آواز خواندن ، حضور در كنسرت هاي موسيقي ، داشتن آلبوم هاي موسيقيايي به صورت CD و D.V.D ونوار .

علاتق :

گوش دادن به موسيقي ، نواختن آلات موسيقيايي ، آواز خواندن ، سوت زدن ، زمزمه كردن ، با دست ها ، پاها يا سرو گردن به صورت ريتميك كار كردن ، آهنگ سازي ، شعر خواني ، ترانه سرايي.

مشاغل :

آواز خواندن ، ريتم گرفتن ، سوت زدن ، نواختن آلات موسيقيايی ، تشخيص الگوهاي آهنگين ، آهنگ سازی ، به ياد آوردن ملودی ها ، ملودی سازی ، درك ساختار و ريتم موسيقی .

 

هوش طبیعت گرا :

بخشی از هوش عمومی را هوش طبیعت گرا تشکیل می دهد . این بخش از هوش ، باعث ایجاد مهارت در شناختن ، مقایسه کردن ، دسته بندی کردن ، تفاوت یابی کردن و تشابه یابی کردن پدیده های طبیعی اعم از جانوران ، گیاهان و یا طبیعت بی جان می گردد . هوش طبیعت گرا موجب اتصال و سازگاری رفتارهای زیست _ محیطی با محیط طبیعی شده و به فرزندمان امکان می دهد که در شرایط مختلف طبیعی واکنش ها و رفتارهایی متفاوت اما سازگارانه ) مفید و مؤثر ( از خود نشان دهد . هوش طبیعت گرا که می توان از آن بانام هوش زیست – محیطی هم یاد کرد به دارنده ی خود امکان می دهد که توانایی ویژه ای در تشخیص انواع جانداران اعم از گیاهی و حیوانی داشته و با حساسیت تمام در شناخت طبیعت بی جان نیز ماهر و متبحر باشد . شناخت انواع ابرها ، کوهها ، دره ها ، خاك ها ، سنگ ها ، رودها و جنگل ها نمونه ای دیگر از کاربرد این شکل از هوش می باشد .

نیازها :

نياز به رفتن در دل طبيعت ، برقراري ارتباط با گياهان و با حيوانات ، داشتن و نگهداري حيوانات خانگي ، ابزارهايي مثل ميكروسكوپ ، دوربين ، ذره بين ، دوربين عكاسي و … جهت بررسي طبيعت.

علائق :

علاقه به باغباني ، پرورش حيوانات ، نگهداري از پرندگان و حيوانات ، جستجو و پژوهش در طبيعت ، حفظ و مراقبت از محيط زيست.

مهارت ها :

ديدن پديده هاي طبيعي ، دقت به مسائل زيست محيطي ، گرد آوري كردن ، دسته بندي كردن ، مقايسه كردن ، تشابه يابي كردن ، مراقبت كردن .

مشاغل :

جنگل داري ، مهندسي منابع طبيعي ، مهندسي شيلات ، مهندسي كشاورزي ، زنبورداري ، دامداري ، باغداري ، جنگل باني ،؛ زيست شناسي ، دامپزشكي ، كشاورزي ، جانور شناسي ، زمين شناسي ، سنگ شناسي ، خاك شناسي ، آبشناسي ، هواشناسي ، منجم ، كارتوگراف ، مامور پارك ، كارمند باغ وحش ، علوم آزمايشگاهي ، تغذيه ، دانشمند علوم طبيعي .

 

هوش درون فردی :

هوش درون فردی نشان دهنده ی میزان تسلط فرد بر خود و داشتن شناختی است که از خودش دارد ، این هوش یعنی شناخت خود و توانایی ابراز عملکردی مناسب با آن . نمره ی فرزند شما در هوش درون فردی ، بیانگر نقاط قوت او ، نقاط ضعف او ، نیازهایش ، علایقش ، انگیزه هایش ، خلق و خو ، تمایلات ، خویشتن داری ، اعتماد بنفس ، عزت نفس و دهها فاکتور دیگردارد . هوش درون فردی ناظر بر خودشناسی و خودپذیری است. این کارکرد هوشی به فرزند ما امکان می دهد که درك خوبی از خود داشته باشد . بداند کیست ؟ چه توانایی هایی دارد ؟ چه مهارت هایی دارد ؟ چه کارهایی را می تواند انجام دهد ؟ نسبت به واکنش هایش خود آگاهی داشته باشد و خلاصه تکلیفش را با خودش بداند .

نیازها :

نياز به تنهايي ، نياز به در خود نگري ، خود كاوي ، خلوت گزيني ، آرامش ، دوري از ديگران ، دوري از سرو صدا ، انجام دادن پروژه هاي انفرادي .

علائق :

خيال پردازي ، برنامه ريزي كردن ، خودسازي كردن ، هدف گذاري كردن ، انديشيدن و بررسي كردن ، نقد كردن ، ارزشيابي كردن بويژه خود ارزيابي كردن، علت يابي كردن ، مقايسه كردن ، تشابه يابي كردن ، تفاوت يابي كردن ، كاربرد يابي كردن.

مهارت ها :

تشخيص نقاط قوت و ضعف خود ، درك و بررسي خود ، آگاهي از احساسات دروني تمايلات و رويدادها ، ارزيابي الگوهاي فكري خود ، با خود استدلال كردن ، با خود فكر كردن ، درك نقش خود در ارتباط با ديگران.

مشاغل :

فيلسوف ، روان شناس ، پژوهشگر ،كارشناس ، الهيات ، دبير فني ، مشاور ، بازرگاني، كار آفرين ، نقشه كش ، رهبر مذهبي ، روانكاو ، روان پزشك .

 

هوش بین فردی :

هوش بین فردی یعنی آن بخش از توانایی که در درك و تمایز حالات روحی _ روانی ، نیت ها و مقاصد ، انگیزه ها ، احساسات ، عقاید ، عادات ، باورها ، نیازها ، کشش ها و شخصیت دیگران کمک می کند . هوش بین فردی مستلزم شناسایی حالات چهره ، صداها ، زبان بدن ، ایما و اشارات و … می باشد فردی که از هوش بین فردی بالایی برخوردار است ، به خوبی می تواند دیگران را مدیریت کند . دیگران را هدایت و رهبری کند ، دیگران را متقاعد کند و دیگران را تحت تاثیر خود قرار دهد دیگران را بفهمد و نسبت به احساسات ، دیدگاهها و اخلاق دیگران آگاه و حساس باشد . این حساسیت کمک می کند تا فرزندمان با بهره گرفتن از هوش بین فردی در رسیدن به اهداف شخصی ، حرفه ای ، اجتماعی و خانوادگی خود موفق تر باشد.

نیازها :

نياز به معاشرت و آمد و شد ، داشتن دوستان متعدد ، حضور در محافل و مجامع ، مهماني دادن ، مهماني رفتن ، حضور در باشگاه ها و ورزش هاي گروهي ، بازي هاي دسته جمعي .

علائق :

گفتگو كردن ، سازمان دهي كردن ، رهبري كردن ، مديريت كردن ، راهنمايي كردن مشاوره دادن ، حمايت كردن ، كنترل كردن ، نظارت كردن ، ارتباط دادن ، تغيير دادن .

مهارت ها :

ديدن مسائل از نقطه نظر ديگران ، گوش كردن ، همدلي كردن ، درك مقصود و نيت ديگران ، رابطه برقرار كردن چه از طريق كلامي و چه غير كلامي ، اعتماد سازي ، حل و فصل آرام در گيري ها ، برقراري روابط مثبت با ديگر مردم.

مشاغل :

ديپلمات ، بازارياب ، فروشنده ، مدير روابط عمومي ، تاجر ، سياست مدار ، مدير ، معلم ، فعال اجتماعي ، واعظ ، مدير ، جامعه شناس ، مردم شناس ، روان شناس ، مددكار ، درمانگر ،كاسب ، پزشك ، روحاني ، حقوق دان .